قهوه برای دیابت خوب است یا بد؟
بر اساس تحقیقات علمی انجام شده، گفته میشود که قهوه برای درمان دیابت موثر است. شاید تصور کنید که این فقط یک ادعای تبلیغاتی برای فروش محصول بیشتر قهوه و محصولات جانبی آن باشد. کافئین به عنوان یک ما...
بسیاری از پژوهشگران بر این باورند قهوه و شکر هر کدام به تنهایی تاثیرات مفیدی بر روی مغز دارند که ترکیب آنها نیز موجب افزایش این مزیت در مغز میشود. ناگفته نماند که میزان تاثیر مصرف قهوه با شکر در ساعتهای مختلف روز نیز متفاوت خواهد بود. دانشمندان بر اساس برخی تحقیقات انجام شده توانستهاند بهترین زمان برای خوردن قهوه با شکر را تشخیص دهند.
به طور معمول بیش از ۶۰ میلیون نفر در کشور انگلیس قهوه میخورند. اما شاید بتوان گفت فقط ۵۰ درصد از آنان قهوه خود را با شکر میل میکنند. طی آزمایشات قبلی که بر روی افراد انجام دادهاند، دریافتند که خوردن میانگین ۳ فنجان قهوه در روز میتواند شخص را از مبتلا شدن بیماری آلزایمر تا درصد زیادی نجات دهد. مواد موجود در قهوه همچون کافئین موجب میشود که واکنشهایی درون مغز صورت گیرد و فرد را از بروز آسیبهای مغزی نجات دهد.
اینکه کدام نوع شکر (شکر قهوهای یا شکر سفید ) برای ترکیب با قهوه استفاده شود، کاملا بستگی به سلیقه فرد دارد. زیرا این دو نوع شکر علاوه بر رنگ در مزه نیز یکسان نیستند.
ناگفته نماند که شکر یکی از مهم ترین عواملی است، که میتواند موجب بروز برخی بیماریها همچون چاقی، بیماریهای قلبی و دیابت گردد. به همین خاطر پیشنهاد میکنیم که مصرف شکر خود را در طول روز به حد استاندارد مصرف کنید. به صورتی که بیشتر از روزی ۱۰ کالری نباشد.
همان طور که ذکر شد بهترین راه برای شروع یک روز کاری با انرژی زیاد، خوردن یک فنجان قهوه با ترکیب شکر است. از جمله تاثیراتی که قهوه در ترکیب شکر بر بدن ایجاد میکند شامل موارد زیر است:
۱ . افزایش قدرت توجه و تمرکز بر روی کار
۲ . تقویت حافظه
۳ . جلوگیری از بروز بیماری آلزایمر
تمامی موارد و تاثیرات ذکر شده در بالا بر اساس تحقیقات و آزمایشهای متعددی است که بر روی داوطلبان صورت گرفته و به دست آمده است. این تحقیقات بر روی افراد در ۴ گروه انجام شده است:
هر روزه بعد از مصرف عملکرد مغزی این افراد به صورت روزانه مورد بررسی قرار میگرفت و بهترین نتیجه به دست آمده مربوط به گروهی بوده که قهوه را با ترکیب شکر میخوردند.
یکی از دوستان من اگر در روز ۳ فنجان قهوه مصرف نکند، بی انرژی و بیحال خواهد بود و نمیتواند بر روی کارهایش تمرکز کند. این در حالی است که اگر خود من در روز از دمکرده های گیاهی مصرف نکنم، نمیتوانم با انرژی فعالیتهای روزانهام را انجام دهم. اما این سوال ممکن است پیش آید که آیا این موضوع واقعا حقیقت دارد؟ و تاثیر آنها در این حد خواهد بود؟
نظرهای متفاوتی در این خصوص وجود دارد که برخی از نوشیدنیها همچون قهوه و شکر میتواند بر روی ذهن و جسم انسان تاثیر بسزایی داشته باشد. حتی میتوان گفت در این باره مکملهایی نیز تولید شدهاند که میتواند تاثیر مفیدی بر روی حافظه و تمرکز ذهن داشته باشد.
ممکن است در این خصوص سوالهای زیاد و متفاوتی به ذهنتان خطور کند که ما سعی داریم تا حد ممکن نظریات و تحقیقاتی که در این باره توسط محققان و متخصصان صورت گرفته است را با شما به اشتراک بگذاریم. تا شاید شما نیز به جواب سوالهایی که ذهنتان را مشغول کرده است، برسید.
چنانچه به صحبتهای کارشناسها و متخصصان با دقت گوش دهید، متوجه میشوید که چقدر شنیدههای شما درست و یا غلط است. در ادامه میپردازیم به برخی از صحبتهای یکی از متخصصان برتر که معتقد است:
پیشنهاد میشود بخوانید: شرایط نگهداری قهوه در خانه
افرادی زیادی معتقد هستند که خوردن صبحانه روزی یک فنجان قهوه با ترکیب شکر کمکی بسیار مفید و کاربردی برای بالا بردن میزان تمرکز آنها است.
برخی از تاثیرات قهوه به همراه شکر با ذکر مثال به شرح زیر است:
رفع خستگی و افزایش انرژی:
دکتر ویلسون که یکی از اعضای انجمن رژیم آمریکا است، بر این باور است که میزان کافئینی که داخل قهوه وجود دارد، میتواند به خوبی خستگی و کسالت را از بدن دور کند و برای زمان کمی انرژی بدن را افزایش دهد.
افزایش میزان ضربان قلب:
برخی از افراد نیز با توجه به تجربهای که از نوشیدن قهوه با شکر دارند، اعتقاد دارند که با خوردن یک فنجان قهوه در صبح ضربان قلب آنها بالا میرود. و بیشتر برای مواردی که نیاز دارند، فعالیت بالایی داشته باشند، مناسب خواهد بود.
لازم به ذکر است که مصرف بیش از حد قهوه نیز میتواند اثر منفی بر روی بدن داشته باشد. به همین دلیل توصیه میشود، میزان مصرف خود را به حد استاندارد برسانید.
افزایش هوشیاری:
شکر موجود در قهوه میتواند باعث افزایش هوشیاری فرد شود و این به دلیل وجود گلوکز جهت استفاده مغز برای سوخت بدن است. بر اثر برخی تحقیقات بر روی گروهی از افراد داوطلب، خوردن شکر همراه با قهوه وضعیت حافظه را دراز مدت بهبود نبخشیده است. اما توانسته است، در زمان کمی موجب افزایش تمرکز مغز گردد. با توجه به نظریه پروفسور گلد، گلوکز میتواند تاثیراتی بر حافظه و یادگیری بهتر فرد داشته باشد.
در آزمایشهای صورت گرفته توسط پروفسور گلد، به این نتیجه رسیدهاند که میزان مصرف قند در افراد هر مقدار که بیشتر شود، تاثیرات آن نیز بر حافظه و ذهن بیشتر خواهد بود. اما زمانی که این مقدار از حد متوسطی عبور میکند، میتواند شرایطی منفی بر روی مغز ایجاد نماید و در واقع میتوان گفت موجب مختل شدن حافظه میگردد.
نظرات کاربران