آشنایی با قهوه‌ساز صنعتی و تفاوت با دستگاه خانگی

دسته بندی ها : دانشنامه

دستگاه‌های قهوه سازی که در کافه‌ها و کافی‌شاپ‌ها استفاده می‌شود با دستگاه‌های قهوه‌ساز و دستگاه‌های اسپرسوساز خانگی که کاربران خانگی عادت به استفاده از آن دارند، کمی‌ فرق دارد. استفاده از این دستگاه‌ها به دلیل پیچیدگی و امکانات بیشتر به مهارت و دانش بیشتری نیاز دارد. این قهوه‌ساز‌ها وابسته به نیاز و شرایط، در انواع، سایز‌های مختلف و همراه با امکانات متنوع از دستگاه‌های قهوه‌ساز سنتی گرفته تا دستگاه‌های اتوماتیک در محیط‌های تجاری مانند کافه‌ و رستوران‌ها استفاده می‌شوند.

دستگاه قهوه‌ساز تجاری یا رستورانی نام‌های دیگر برای قهوه‌سازهای صنعتی هستند که برای محیط‌هایی که نیاز به دم‌آوری مستمر حجم زیادی از قهوه است، مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این مطلب، در مورد این دستگاه‌ها، مهم‌ترین ویژگی‌ها و تفاوت آن‌ها با دستگاه‌های خانگی صحبت خواهیم کرد.

انواع دستگاه‌های قهوه‌ساز صنعتی

انواع دستگاه‌های قهوه‌ساز صنعتی در سه دسته بندیِ مشخص تقسیم می‌شوند که در این بخش آن‌ها را معرفی می‌کنیم:

قهوه‌سازهای از آسیاب دانه تا تهیه قهوه

کار کردن با این دستگاه‌ها بسیار ساده است، این دستگاه از مرحله آسیاب دانه‌ها تا مرحله نهایی دم‌آوری قهوه همه را با یک یا دو دکمه انجام می‌دهد و کار کردن با آن‌ها به شدت ساده و کاربردی هستند. بعضی از این دستگاه‌ها به سیستم بخاردهی شیر هم مجهز شده‌اند که برای تهیه نوشیدنی‌های ترکیبی شیر و قهوه بسیار مناسب هستند. این دستگاه‌ها برای محیط‌ها و شرایط سلف سرویس مثل آشپزخانه ادارات و یا کافه‌تریا بسیار مناسب هستند.

دستگاه‌های از آسیاب دانه تا تهیه قهوه و قابلیت استفاده از مواد مختلف

این دستگاه‌ها علاوه بر اینکه دانه‌های قهوه را آسیاب کرده و نوشیدنی نهایی را به شما تحویل می‌دهد، دارای قابلیت استفاده از قهوه فوری خشکِ فریز شده، شیر پودر شده و پودر شکلات داغ هم است. پس با استفاده از این دستگاه‌ها چندین نوع نوشیدنی قهوه را در زمان بسیار کمی تحویل می‌گیرید. البته خیلی نباید انتظار کیفیت بالایی از نوشیدنی‌های خود داشته باشید، اما به هرحال برای موقعیت‌های سلف سرویس و شرایطی که نیاز به دم‌آوری سریع نوشیدنی‌های متنوع وجود دارد بسیار کاربردی است.

دستگاه‌های اسپرسوساز

این دستگاه‌ها که حتی به عنوان دستگاه‌های دستی هم شناخته می‌شوند، بیشتر برای کافه‌ها و یا رستوران‌ها مناسب هستند. معمولا از این دستگاه‌ها امکانات لازم برای بخاردهی و تهیه فوم شیر را دارند و به شدت برای کار حرفه‌ای باریستاها مناسب و کاربردی هستند.

دستگاه اسپرسوساز صنعتی را بهتر بشناسید

دستگاه‌های اسپرسوساز از اجزای بسیار زیادی تشکیل شده است تا در نهایت بتواند به شما یک شات قهوه تحویل دهد. در واقع، تفاوت‌های اجزای دستگاه اسپرسو ساز خانگی با صنعتی باعث می‌شود که این دستگاه‌ها برای موقعیت‌ها و شرایط خاصی کاربرد داشته باشند. در ادامه، برخی از مهم‌ترین اجزای دستگاه اسپرسوساز صنعتی را با هم بررسی می‌کنیم:

سیستم پمپاژ

دستگاه‌های صنعتی به یک سیستم پمپاژ با فشار بالا مجهز هستند که آب را با فشار بسیار بالا از دانه‌های قهوه عبور می‌دهد. قدرت و عملکرد این سیستم پمپ باید طوری باشد که از انجام مستمر روند استخراج و همچنین تهیه طعم فول بادی و قوی قهوه مطمئن باشیم.

ابزارهای کنترل دستی

تقریبا همه ابزارهای اسپرسوساز صنعتی ویژگی‌ها و قابلیت‌های اضافه‌تری نسبت به دستگاه‌های خانگی دارند که شرایط برای تهیه یک فنجان اسپرسو عالی در مدت زمان کوتاه‌تر را آسان کند. باریستا باید قادر باشد که پارامترهای متفاوت مانند دمای آب، زمان قبل از دم‌آوری، زمان استخراج و میزان جریان آب را با استفاده از امکانات این دستگاه کنترل کند.

وجود چندین گروپ هد

این دستگاه‌ها چندین گروپ هد، معمولا بین دو تا چهار و حتی بیشتر را دارند و هر کدام از این گروپ هد‌ها به عنوان یک ایستگاه دم‌آوری مستقل هستند و امکان دم‌آوری چندین شات اسپرسو را به صورت همزمان فراهم می‌کنند تا باریستا بتواند بدون اتلاف وقت چندین سفارش را به صورت همزمان آماده کند.

نازل بخار شیر

این دستگاه‌ها یک نازل بخار شیر برای تهیه نوشیدنی‌های ترکیبی قهوه با شیر مثل لاته و کاپوچینو دارند که با استفاده از آن می‌توانند میزان فشار بخار و دما را تنظیم کنند.

دوام و ساخت

دستگاه‌های صنعتی معمولا سنگین‌تر هستند و از متریال‌های باکیفیت‌تر و اجزایی با دوام و ماندگاری بالاتر تهیه شده‌اند تا بتوان از ماندگاری و عملکرد مناسب آن مطمئن بود.

مهم‌ترین تفاوت اسپرسوساز خانگی با دستگاه صنعتی و نیمه صنعتی در چیست؟

مهم‌ترین تفاوت دستگاه‌های خانگی، نیمه صنعتی و صنعتی در تعداد فنجان قهوه‌ای است که با آن دم‌آوری می‌کنید. نسبت فنجان/روز براساس 236.5 میلی‌لیتر سروینگ است. دستگاه‌های خانگی تا چند فنجان در روز، دستگاه‌های نیمه صنعتیِ با حجم پایین حدود 50 فنجان در روز، نیمه صنعتیِ با حجم بالا حدود 150 تا 200 فنجان در روز و در نهایت، دستگاه‌های صنعتی بین 200 تا 500 فنجان در روز را به راحتی تهیه می‌کند.

باید دقت کنید که بهتر است دستگاه مناسب را برای شرایط و محیط مناسب مثل کافه‌های بزرگ، کافه‌های سیار یا حتی رستوران‌ها و محیط‌های اداری یا سازمانی تهیه کنید. چون بعضی از این دستگاه‌ها توانایی تهیه حجم بالای نوشیدنی را ندارند، در حالی‌که اگر بعضی از آن‌ها به اندازه کافی مورد استفاده قرار نگیرند، ممکن است دچار مشکل شوند.

یک پیشنهاد خواندنی: طرز تهیه قهوه با اسپرسوساز خانگی

سایر تفاوت‌های دستگاه اسپرسوساز صنعتی و خانگی

دستگاه اسپرسوساز صنعتی و خانگی از جهات زیادی با هم متفاوت هستند و در ادامه به بعضی از کلیدی‌ترین تفاوت‌های این دو نوع دستگاه قهوه‌ساز اشاره می‌کنیم:

ظرفیت:

دستگاه قهوه‌ساز صنعتی برای محیط‌هایی طراحی شده است که به صورت مداوم نیاز است که مقدار زیادی قهوه را برای افراد آماده کند، بنابراین در مقایسه با دستگاه‌های خانگی در سایز‌های بزرگ‌تری طراحی و ساخته شده است. دستگاه‌های قهوه ساز خانگی معمولا برای استفاده شخصی طراحی و نهایتا برای تهیه چند فنجان قهوه استفاده می‌شود.

ساخت و دوام:

دستگاه‌های صنعتی برای استفاده صنعتی و سنگین‌تر مورد استفاده قرار می‌گیرد و معمولا از قطعات محکم‌تر ساخته می‌شود تا دوام بیشتری داشته باشد و بتوان از آن برای استفاده‌های مکرر بهره برد. دستگاه‌های خانگی سبک‌تر هستند و معمولا به اندازه دستگاه‌های صنعتی از متریال های بادوام ساخته نشده‌اند.

سرعت دم‌آوری:

دستگاه‌های صنعتی به دلیل نیاز به استفاده بیشتر و برای پاسخ به تقاضای بالای بیشتر باید قادر باشد که قهوه را با سرعت بیشتری استخراج و دم‌آوری کند، درحالی‌که در دستگاه‌های خانگی، ویژگی راحتی استفاده اولویت بیشتری نسبت به سرعت دارد و در نتیجه دم‌آوری یک یا دو فنجان زمان بیشتری خواهد برد.

منبع آب:

در بسیاری از دستگاه‌های صنعتی نیاز است که دستگاه مستقیما به مسیر آب متصل شود و در نتیجه نیازی به پر کردن دستی مخزن آب آن نیست. در مقابل، برای دستگاه‌های خانگی باید مخزن آب را به صورت دستی پر کرد.

نگهداری:

معمولا به دلیل استفاده زیاد دستگاه‌های صنعتی، این دستگاه‌ها نیاز به تمیزکاری، رسوب‌گیری و حتی تعویض قطعه دارند، در حالی‌ که دستگاه‌های خانگی نیاز کمتری به اقدامات نگهداری دارند.

ویژگی‌ها و امکانات:

دستگاه‌های صنعتی به دلیل پیچیدگی‌های نیاز مشتری ویژگی‌ها و امکانات بیشتری دارند. مثلا بعضی از آن‌ها به صورت مستقیم به آب شهری وصل می‌شوند، دارای قابلیت برنامه‌ریزی یا دارای چندین سیستم گرم‌کننده هستند. بعضی از آن‌ها حتی مستقیما قهوه دم‌آوری شده را داخل ظرف‌های حرارتی یا ظرف‌های مخصوص هدایت می‌کنند. در مقابل، دستگاه‌های خانگی ویژگی‌های ساده‌تری مثل تایمر، تنظیم قدرت دم‌آوری و دارای گزینه‌های سینگل سرو هستند.

هزینه:

با توجه به مواردی که در بالا گفتیم، مشخصا دستگاه‌های صنعتی گران‌تر هستند، درحالی‌که دستگاه‌های خانگی برای کاربردهای شخصی به‌صرفه‌تر هستند.

جدول مقایسه اسپرسوساز خانگی و صنعتی

ویژگی دستگاه‌های خانگی دستگاه‌های صنعتی
ظرفیت معمولا برای استفاده شخصی طراحی و نهایتا برای تهیه چند فنجان قهوه استفاده می‌شود. در سایز‌های بزرگ‌تری طراحی و ساخته شده است.
ساخت و دوام سبک‌تر هستند و معمولا به اندازه دستگاه‌های صنعتی از متریال های بادوام ساخته نشده‌اند. از قطعات محکم‌تر ساخته شده است تا دوام بیشتری داشته باشد.
سرعت دم‌آوری به دلیل تمرکز بر راحتی استفاده، دم‌آوری یک یا دو فنجان زمان بیشتری نسبت به دستگاه‌های صنعتی خواهد برد. باید قادر باشد قهوه را با سرعت بیشتری استخراج و دم‌آوری کند.
منبع آب دستگاه مستقیما به مسیر آب متصل شود و در نتیجه نیازی به پر کردن دستی مخزن آب آن نیست. باید مخزن آب را به صورت دستی پر کرد.
نگهداری این دستگاه‌ها نیاز به تمیزکاری، رسوب‌گیری و حتی تعویض قطعه دارند. نیاز کمتری به اقدامات نگهداری دارند.
ویژگی‌ها و امکانات ویژگی‌های ساده‌تری مثل تایمر، تنظیم قدرت دم‌آوری و دارای گزینه‌های سینگل سرو دارند. به صورت مستقیم به آب شهری وصل می‌شوند، دارای قابلیت برنامه‌ریزی، و یا دارای چندین سیستم گرم‌کننده هستند.
هزینه دستگاه‌های خانگی برای کاربردهای شخصی به‌صرفه‌تر هستند. دستگاه‌های صنعتی گران‌تر هستند.

و اما در آخر

به عنوان یک قهوه‌نوش، باید تفاوت‌های اصلی بین دستگاه قهوه‌ساز یا اسپرسوسازی که در خانه از آن استفاده می‌کنید را با دستگاه‌های مشابه نیمه صنعتی و صنعتی بدانید. هر یک از این دستگاه‌ها برای محیط‌های مخصوص کاربرد دارند و اگر در شرایط و حجم‌های مناسب از آن‌ها استفاده نشود، احتمالا دستگاه خراب یا کارکرد بهینه خود را از دست می‌دهد.

منابع مقاله:
  • www.aquaspresso.co.za

سوالات متداول

1

کافه‌ها معمولا از چه نوع دستگاه‌های قهوه‌سازی استفاده می‌کنند؟

با توجه به بزرگی کافه و همچنین حجم تقاضا، انواع قهوه‌ساز‌های نیمه صنعتی و صنعتی برای تهیه قهوه مناسب هستند.

2

آیا دستگاه‌های قهوه‌ساز صنعتی به شرایط خاصی برای نگهداری نیاز دارند؟

بله برای نگهداری بهینه این دستگاه‌های قهوه‌ساز باید حتما راهنمای دستگاه را مطالعه کرده و بر اساس آن عمل کنید.

3

میزان متوسط عمر دستگاه‌های قهوه‌ساز چند سال است؟

اگر این دستگاه‌ها به صورت روزانه مورد استفاده قرار بگیرند، احتمالا میزان متوسط عمر این دستگاه‌ها بین 7 تا 10 سال خواهد بود.

نظرات کاربران

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “آشنایی با قهوه‌ساز صنعتی و تفاوت با دستگاه خانگی”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

علاقه مندی دسته بندی ها
سبدخرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.