فرق اسپرسو با نسپرسو چیست؟
اسپرسو و نسپرسو دو اسم بسیار شبیه به هم، اما دو نوشیدنی با مشخصات متفاوت هستند. البته این نوشیدنی با دو دستگاه قهوه ساز متفاوت تهیه میشود. اگر شما هم نمیتوانید بین یک دستگاه اسپرسو ساز یا نسپر...
قهوه برزیل یکی از محبوبترین قهوههای تولید شده است. که توانسته است بیش از یک سوم مصارف قهوه در سراسر جهان را به خود اختصاص دهد. به همین دلیل در فهرست بزرگترین صادرکنندههای قهوه نیز قرار گرفته است. بر اساس آمار میتوان گفت، قهوه برزیل تقریبا بیش از ۶۰ درصد قهوه دنیا را تولید مینماید.
دلیل این آمار و جایگاه قهوه برزیل بین مردم ویژگیهای خاص و منحصر به فرد این قهوه است که در این بخش سعی داریم به شما معرفی نماییم، با ما همراه باشید.
قهوه برزیل برای اولین بار در قرن ۱۸ میلادی کشت شد و در سال ۱۸۴۰ میلادی در این کشور گسترش یافت که در نتیجه موجب صادرات آن به دیگر کشورها نیز شد. کشت قهوه در این کشور در سال های ۱۹۲۰ میلادی به بهترین سطح از تولید رسید به شکلی که برزیل تبدیل به بزرگترین صادرکننده قهوه در دنیا شد. ولی از سالهای ۱۹۵۰ به خاطر بالا رفتن میزان کشت و تولید قهوه در سایر کشورها مقدار صادرات قهوه برزیل در سطح زیادی کاهش پیدا کرد.
در خصوص وارد شدن اولین قهوه، به برزیل گفتههای متفاوتی وجود دارد که در اینجا یکی از آنها را برای شما شرح میدهیم. با توجه به گفتههای شخصی به اسم فرانسیسکو دملوپالتا که جهت انجام یک ماموریت به شهر گینه در فرانسه رفته بود، علاقمند به طعم خاص و منحصر به فرد قهوه شد و همسر فرماندار گینه تعدادی دانه قهوه را در بین چند شاخه گل گذاشت و به فرانسیسکو هدیه داد تا بتواند آن را با خود به شهرش ببرد.
برزیل یکی از اولین کشورهایی است که در قرن ۱۷ کاشت قهوه را آغاز نمود و در مدت زمان کمی توانست قهوه خود را به سراسر دنیا عرضه کند و از آن سالها تاکنون از محبوبیت آن کم نشده است. بلکه هر روز به طرفداران این نوع قهوه اضافه نیز میشود.
۱ . عطر عالی و نسبتا زیادی دارد.
۲ . میزان کافئین آن از کم تا متوسط است.
۳ . طعم خاصی دارد که مانند طعم آجیل ادغامی از تلخی، شیرینی و شکلاتی است.
۴ . مقدار اسیدیته کمی دارد.
۵ . رست مدیوم متوسط (مقدار برشته شدن پس از برداشت برای جدا کردن پوسته)
همانطور که در بالا نیز ذکر شده، قهوه برزیل طعمی خاص دارد که شامل کمی شیرینی کاراملی، کمی تلخی شکلات و ملایمی آجیل است. با توجه به این موضوع که قهوه برزیل در ارتفاعات پایین تولید میشود، دارای تراکم دانه بسیار کمی است و به همان خاطر مزه آن نیز کمی کمتر از سایر قهوههایی است که در ارتفاعات بالا تولید میشوند.
با توجه به تاثیر ارتفاع در طعم و میزان کیفیت قهوه لیستی را برای شما آماده کردهایم تا بدانید تا چه حد ارتفاعات میتوانند در تغییر طعم قهوهها تاثیرگذار باشند، که عبارتند از:
به طور معمول قهوههای برزیل به سه شکل زیر تولید میشوند:
ناگفته نماند که درصد بیشتر قهوههای برزیلی به خاطر شرایط جغرافیایی به صورت پردازش خشک تولید میشوند. دلیل اصلی انتخاب این روش برای تولید قهوه در این منطقه وجود فواصل زمانی زیاد بین فصلهای پرباران و گرم و خشک برزیل است. پس تولیدکننده زمان زیادی در اختیار دارد که دانههای قهوه برداشت شده را خشک و ارائه دهند.
وسعت صنعت قهوه در این کشور و تولید حجم بالای آن موجب شده است که انواع گوناگونی با کیفیتهای متنوعی داشته باشد. که بر اساس برخی ویژگیها دستهبندی میشوند. این ویژگیها شامل موارد زیر میشوند:
قهوه برزیلی بر اساس درجهبندی از نوع متوسط تا درجه یک را شامل میشود و یکی از علتهای داشتن درجه تجاری و قیمت مناسب آن نیز همین است. اما دلیل آن را نمیتوان کیفیت کم دانست. زیرا علاوه بر این مزارع، مزارع دیگری نیز در برزیل وجود دارند که قهوه را با بالاترین کیفیت تولید و به بازار عرضه مینمایند. این مناطق شامل:
اما به طور کل میتوان گفت دو نوع قهوه عربیکا و ربوستا در برزیل کشت میشوند که در درجههای مختلفی از کیفیت به بازار ارائه میشوند و بسیار پرطرفدار و محبوب هستند.
با توجه به وجود مواد معدنی خاص و درمانی در دانههای قهوه مزایای بسیار زیادی برای سلامتی بدن دارد که در زیر به برخی از این مورد اشاره می کنیم:
یکی از متعادلترین و مناسبترین قهوهها برای درستکردن قهوههای برزیل هستند. که میتوان گفت بهترین گزینه برای درست کردن اسپرسو، لته و … است. با توجه به تنوع بالا در قهوههای برزیلی که در بالا به آنها اشاره شد، علاوه بر درست کردن این قهوه به صورت تکی از آن میتوان به صورت ترکیبی نیز در سایر نوشیدنیها استفاده کرد.
قهوههای برزیل با توجه به ویژگیهای خاصی که به نسبت سایر قهوههای موجود در بازار دارند، دارای قیمت مناسبتری هستند. گفتنی است که هر کدام از قهوههای برزیل به دلیل تفاوت در ارتفاعات مزرعه، تفاوت در طعم و نحوه برشته کردن قیمتهای متفاوتی نیز دارند.
نظرات کاربران