
طرز تهیه قهوه با دستگاه دلونگی
چطور با قهوهساز دلونگی قهوه فرانسه یا اسپرسو دم کنیم؟
خریدن یک دستگاه جدید برای آشپزخانه خصوصا خرید یک دستگاه قهوهساز هیجان زیادی دارد، اما وقتی که یکی از اجزای آن به مشکل میخورد، متوجه میشوید که شناختن اجزا و کارکرد آنها تا چه حد اهمیت دارد. حالا تصور کنید که به تازگی یک دستگاه اسپرسوساز خریدهاید و با توجه به مطالب اینترنت و دفترچه راهنمایش آن را راه انداخته و اولین شاتهای قهوه را آماده کردهاید. بنابراین، دستگاه اسپرسوساز را باید به خوبی بشناسید تا زمان کار کردن با آن یا وقتی که یکی از اجزای آن به مشکل خورد بدانید چه بخشی از دستگاه ایراد دارد. شناخت اجزای دستگاه اسپرسوساز از لحاظ درک نحوه کارکرد آن هم اهمیت بالایی دارد. اگر میخواهید مهمترین اجزای دستگاه اسپرسوساز خانگی را بشناسید، این مقاله را بخوانید تا دستگاه موجود در منزل را بررسی کنید تا کارکرد اجزای آن در ذهنتان باقی بماند.
درست است که قرار نیست شما با همه اجزای ریز و درشت اسپرسوساز آشنا باشید، اما اگر منصفانه برخورد کنید متوجه میشوید که احتمالا باید برخی از مهمترین اجزای این دستگاه را به خوبی بشناسید. در ادامه، برخی از مهمترین اجزای دستگاه اسپرسوساز را معرفی کرده و کارکرد آنها را با هم بررسی میکنیم:
پرتافیلتر که از ترکیب کلمات فیلتر + پرتابل تشکیل شده است، احتمالا از بقیه بخشهای اسپرسوساز شناختهشدهتر باشد، اما شاید به عنوان یک فرد مبتدی یا کسی که به تازگی دستگاه اسپرسو ساز خریده است، ندانید که پرتافیلتر چه کاری میکند. در واقع، پرتافیلتر همان دستک فیلتری است است که پودر قهوه را در آن میریزید و به هد گروپ متصل میکنید.
در توضیح پرتافیلتر نام گروپ هد را شنیدید و احتمالا ندانید که منظور از گروپ هد چیست! نامهای دیگر این بخش از اسپرسوساز، بروهد یا بروگروپ است که پرتافیلتر را به آن متصل میکنید تا اسپرسو را آماده (دم) کند.
بسکت پرتافیلتر صفحه فیلتری است که در پرتافیلتر قرار داده شده است و قهوه در آن قرار میگیرد. این بسکتها در سایزهای سینگل و دابل موجود است و با کمک فنر پرتافیلتر در جای خود محکم میشود.
کارکرد مهم فنر پرتافیلتر این است که سبد آن به راحتی در جای خود ثابت شود. شکل این فنر معمولا گرد است، اما در بعضی اسپرسوسازها به شکل یک شش ضلعی با انتهای باز و به صورت خم هستند.
واشر گروپ یک اورینگ پلاستیکی بزرگ است که پرتافیلتر و سبدپرتافیلتر را به گروپ متصل میکند. این واشر در یک شیاری که درون گروپ ساخته شده است، متصل میشود. اگر پرتافیلتر نشت کند معمولا باید واشر گروپ را عوض کنید.
یک پیشنهاد خواندنی: تفاوت قهوه ساز صنعتی با اسپرسوساز خانگی
گروپ یکی از مهمترین اجزای دستگاه اسپرسوساز است، زیرا شامل شاور هدی برای عبور آب از پودر قهوه است تا به تهیه عصاره قهوه کمک کند. این شاورهد معمولا فشار آب هنگام عبور از پرتافیلتر (برای عصاره گیری قهوه) را تنظیم میکند.
همه میدانیم که برای تهیه یک شات اسپرسو خوب باید پودر قهوه به خوبی فشرده شود. وظیفه فشرده سازی و تسطیح سطح قهوه درون پرتافیلتر بر عهده تمپر است که ابزاری ساده و در عین حال بسیار ضروری است.
بویلر قلب دستگاه اسپرسو ساز است. همانطور که از نام آن پیداست، بویلر با کمک یک المنت حرارتی وظیفه داغ کردن آب و ایجاد فشار لازم برای دم آوری قهوه را بر عهده دارد. معمولا بویلر از جنس مس، آلومینیوم یا استیل ضدزنگ ساخته شده است. برای جلوگیری از رسوب مواد معدنی و خوردگی بهتر است هر از گاهی بویلر را با آب تمیز و روشهای رسوبگیری تمیز کنید.
پمپ آب داغ معمولا فشار لازم برای استخراج طعمها و آروماهای قوی از دانههای قهوه در زمان دمآوری قهوه را فراهم میکند. اسپرسوسازها معمولا شامل دو نوع پمپ گردان یا ارتعاشی هستند که نوع ارتعاشی آن بیشتر در اسپرسوسازهای خانگی به کار میرود. یادتان باشد که این قطعه نقش بسیار مهمی در درست کردن یک قهوه اسپرسو بینقص دارد.
نازل بخار معمولا برای فومدهی شیر برای تهیه لاته یا کاپوچینو کاربرد دارد. برای اینکه بقایای شیر در مجرای نازل بخار باقی نماند باید حتما نازل بخار را تمیز کنید.
نوک بخار در انتهای میله بخار قرار دارد و به پخش شدن بخار ورودی از نازل کمک میکند. وجود همین نوک بخار به ایجاد یک کف خوشظاهر بالای شیر کمک زیادی میکند.
یک پیشنهاد خواندنی: ابزارهای اندازهگیری قهوه چیست؟
اسپرسوسازها معمولا یک مخزن آب دارند که وظیفه آن ذخیره کردن آب موردنیاز برای تهیه قهوه است. تمیز نگهداشتن این مخزن از رسوب مواد معدنی جلوگیری میکند.
سینی آبچکان بخشی از دستگاه است که اضافه چکههای آب یا قهوه را نگهداری میکند. این بخش از دستگاه به راحتی قابل جدا شدن و قابل شستوشو با مواد شوینده و آب گرم است.
قسمت کلیدهای کنترلی دستگاه اسپرسوساز از مهمترین بخشهای این دستگاه هستند که امکان استفاده از آن و شخصیسازی پارامترهای دمآوری را برای کاربر فراهم میکند. این بخش شامل صفحه نمایشگر یا کلیدها و چراغهایی هستند که شرایط برای دستکاری تنظیمات کنترل پنل را ایجاد میکند. دستگاههای مدرنتر دارای کنترل پنلهای الکترونیکی هستند که رابط کاربر پسندتری دارند.
برای کنترل دمای آب در بویلر استفاده میشود و دما در محدوده مناسب قرار میگیرد تا قهوه به درستی استخراج شود. این کنترلر معمولا دارای یک سنسور دمایی است که دمای آب در بویلر سیستم را به درستی تنطیم میکند.
معمولا برای نگهداری دستگاه استفاده میشود و از مواد مقاوم و ضد لغزش ساخته میشود تا در حین استفاده محکم باشد.
برخی از دستگاههای اسپرسو ساز یک فشارسنج دارند که فشار دیگ بخار اسپرسوساز و پمپ را میسنجد و تنظیم میکند. البته این مورد کمتر در اسپرسوسازهای خانگی وجود دارد.
دستگاههای اسپرسوساز دارای یک کلید برق یا پاور هستند که برای روشن یا خاموش کردن دستگاه و قابلیتهای آن به کار میرود.
شیر آب گرم قسمتی است که از آن آب جوش بیرون ریخته میشود و با کمک یک دسته یا دکمه شروع به کار میکند. در نتیجه، میتوانید فنجان خود را زیر آن قرار دهید و آب جوش لازم را تحویل بگیرید.
برخی از دستگاههای اسپرسو سنسورهایی برای تنظیم و کنترل خودکار عملکرد مثل سنسور دما، سنسور سطح آب و سنسور استخراج قهوه و فشار دارد که به تنظیم و کنترل خودکار دستگاه کمک میکند.
یک پیشنهاد خواندنی: نحوه درست کردن قهوه اسپرسو با اسپرسوساز خانگی در 5 مرحله
تفاوت قابل توجهی بین اجزای دستگاههای اسپرسوساز خانگی و صنعتی وجود دارد. این تفاوتها عموما بر اساس اندازه، قدرت و عملکرد مورد انتظار از دستگاه صنعتی تعیین میشود. به طور کلی، دستگاههای اسپرسوساز صنعتی قدرت و سرعت زیادی در مقیاس بزرگ و در سطوح بالا دارند و ظرفیت لازم برای استفاده تجاری و سرویس دهی به مشتریان را دارند. این دستگاهها به دلیل استفاده بیشتر معمولا مقاومت لازم در برابر استفاده مکرر و در شرایط سخت را دارند و از مواد و تجهیزات محکمتری ساخته شدهاند تا در محیطهای صنعتی کاربرد و دوام داشته باشند.
دستگاههای اسپرسوساز صنعتی به دلیل کاربردهای تجاری و استفاده مداوم تفاوتهای مهمی با نمونههای مشابه خانگی از دیدگاه اجزا و تجهیزات دارند. دستگاههای صنعتی ممکن است امکانات و تجهیزات بیشتری هم نسبت به نمونههای خانگی داشته باشد تا به کاربر اجازه دهد که پارامترهای مختلفی مثل دمای آب، فشار، زمان استخراج و حجم اسپرسو را تنظیم کنند، در حالی که دستگاههای خانگی معمولا محدودتر و سادهتر هستند. علاوهبر این، هزینه نگهداری این دستگاهها به دلیل قدرت کارآیی، ظرفیت و قابلیت تحمل بیشتر این دستگاهها بیشتر است.
استفاده از دستگاههای اسپرسوساز خانگی بسیار ساده و آسان است و با توجه به اینکه قهوه اسپرسو به عنوان نوشیدنی پایه در بسیاری از رسپیهای مبتنی بر قهوه شناخته میشود، کاربرد زیادی هم در خانه افرادی که عاشق نوشیدنی قهوه هستند دارد. بنابراین، لازم است که با اجزای اصلی اسپرسوسازها آشنا شویم تا بتوانیم بهتر از این دستگاهها استفاده کنیم.
بسیار عالی بود، لطفاً از کیفیت برندها مخصوصاً مباشی توضیح بدید، من تو محل فیلمبرداری یه مباشی دارم
سلام ممنون از توجه شما. حتما در آینده در مورد درخواست شما مطلبی توی سایت خواهیم گذاشت 🙂
سلام.
ممنون خیلی عالی بود
بهتر بود هر قطعه ای را جداگانه و با عکس خودش نشان میدادید
سلام خواهش میکنم. چشم حتما اضافه میکنیم 🙂
ممنون.خلاصه بود ومفید
خواهش میکنم رضای عزیز، ممنون از قدردانی شما 🙂
مختصر مفید بود
ممنون
سپاس از توجه شما 🙂
اطلاعات خوبی بود.
مچکریم، ممنون از فیدبک خوبتون 🙂
باسلام وتشکر ازاطلاعات مفیدتان،باتوجه به اطلاعات ارائه شده لطفا راهنمایی فرمایید که کدام برند ودستگاه ازنظرکیفی وخدمات پس ازفروش و گارانتی ،بهتراست
سلام دوست عزیز بنمانویی
در حال حاضر از بنی دستگاههای خانگی موجود در ایران، برند دلونگی قابل قبوله و کیفیت خوبی داره
تشکر و سپاس ویژه از بن مانو 🙏🌹
بابت مطالب و اطلاعات عالی و کاربردی که در موزد دستگاه قهوه ساز اسپرسو خانگی گذاشتن ...
خیلی ممنون از توجه شما، علی عزیز 🙂
سپاس بخاطر مطلب مفیدی که گذاشتین. بهره بردیم
ممنون از شما بابت فیدبک خوبتون 🙂
ممنونم …واقعا عالی بود. من هم به تازگی یک دستگاه اسپرسوساز خریدم و واقعا به این اطلاعات نیاز داشتم
مرسی از فیدبک خوب شما. خوشحالیم که رضایت شما رو جلب کردیم 🙂
عالی بود
مرسی از توجه شما ☺️