
طرز تهیه قهوه با قهوهساز کپسولی
قهوهسازهای کپسولی راهحلی سریع و آسان برای تهیه قهوه اسپرسوی خانگی است. معمولا کسانی که نمیتوانند زمان زیادی را به درست کردن قهوه اختصاص بدهند، قهوه کپسولی را انتخاب میکنند. این کپسولها برای سر...
بسیاری از افرادی که برای دم کردن قهوه از اسپرسوسازهای کپسولی استفاده میکنند، از طعم و نتیجه نهایی قهوه معمولا راضی نیستند و گله میکنند که چرا دستگاههای کپسولی قهوه آبکی تحویل میدهند؟ این گله و ناراحتی از دستگاههای کپسولی مانند نسپرسو تا جایی پیش میرود که اکثرا دیگر از این دستگاه برای دم کردن قهوه استفاده نمیکنند و آن را کنار میگذارند. اما در چنین شرایطی باید از سالم بودن دستگاه و صحیح بودن روند دمآوری قهوه مطمئن شوید. معمولا چند عامل باعث میشود که عصاره قهوهسازهای کپسولی، آبکی و ناخوشایند باشد. اگر شما هم با این مشکل روبرو شدهاید حتما این مقاله را بخوانید تا با عواملی که باعث این مشکل و سایر چالشهای دیگر آشنا شوید.
اگر دستگاه شما قهوه آبکی درست میکند احتمالا به این دلیل است که روند استخراج در دستگاه به درستی انجام نمیشود. به همین دلیل باید چند موردی که در ادامه مطلب به آن اشاره میکنیم را در دستگاه خود بررسی و ریشه مشکل را پیدا کنید:
در دستگاههای اسپرسوساز کپسولی باید از کپسولهای استاندارد و مناسب با دستگاه استفاده کرد. اگر از کپسولهای متفاوت برای دستگاه استفاده میکنید، احتمالا به این دلیل که کپسول به خوبی در جای خود محکم نمیشود، در مرحله دمآوری دستگاه آب را پس میزند و آب دور کپسول میچرخد. در نتیجه، قهوهای که در فنجان دریافت میکنید به شدت آبکی است. باید بگوییم که کپسولهای قهوه اسپرسو تولید بنمانو با استانداری مطابق با دستگاههای مطرح بازار ساخته شده است که دغدغه بسیاری از مصرف کنندگان قهوه کپسولی را برطرف میکند.
اگر تنظیمات مربوط به حجم آب را دستکاری کرده باشید، احتمالا حجم زیادی از آب در فرآیند دمآوری وارد دستگاه میشود و در نتیجه قهوه آبکی میشود.
گاهی اوقات مجرای آب دستگاه قهوهساز، رسوب زیادی میگیرد. معمولا این موضوع به دلیل استفاده از آب با درجه سختی بالا و آب بیکیفیت است. بعضی از دستگاهها با تغییر رنگ (سبز به قرمز) صفحه نمایش دستگاه تعیین میکنند که اکنون زمان رسوبگیری دستگاه است. مقاله “ویژگیهای آب مناسب برای دستگاه اسپرسوساز چیست؟” به شما کمک میکند که آب مناسب را برای دستگاه خود انتخاب کنید.
پیشنهاد میشود که هر یکی دو ماه یک بار دستگاه را رسوبگیری کنید. برای این کار کپسولهای خاصی وجود دارد که برای تمیز کردن مجاری آب دستگاه کاربرد دارد. البته، این کار را حتما با کمک راهنمای دستگاه انجام دهید.
اگر از کپسول استاندارد و سازگار با دستگاه استفاده میکنید اما همچنان از عصاره قهوه نهایی راضی نیستید، احتمالا باید برای تعمیر دستگاه اقدام کنید. دقت کنید که برای تعمیر دستگاه حتما به تعمیرکارهای مجاز و معتبر مراجعه یا از شرایط گارانتی دستگاه استفاده کنید.
با عیبیابی از قهوهساز کپسولیتان، اسپرسویی پرمایه تهیه کنید
علاوه بر آبکی بودن قهوه کپسولی، ممکن است در طی مدت استفاده از این دستگاه به ایرادات دیگری از جمله موارد زیر برخورد کنید:
1- قهوه به اندازه کافی داغ نیست: در چنین حالتی باید فنجان را قبل از استفاده گرم کنید یا نسبت به رسوبگیری دستگاه اقدام کنید. اگر با این روش به درجه متناسب نرسید، ترموستات دستگاه باید تعویض شود.
2- مدت زمان استخراج قهوه خیلی زیاد یا خیلی کم است: زمان مناسب برای استخراج قهوه بین 25 تا 30 ثانیه برای هر شات است. اگر استخراج قهوه کمتر یا بیشتر از 20 ثانیه طول بکشد، موارد زیر را انجام دهید:
3- آب نشت می کند: این مشکل ساده است، احتمالا مخزن آب به درستی قفل نشده است. باید مطمئن شوید که مخزن آب به درستی در جای خود قرار گرفته است.
4- نشت در قسمت کپسول: اول مطمئن شوید که کپسول به درستی در جای خود قرار گرفته است. علت دیگر آن ممکن است این باشد که صفحه گرید آن با باقیماندههای قهوه مسدود شده است. در چنین حالتی، باید آن قسمت را با یک مسواک تمیز کنید و باقیماندههای قهوه را خارج کنید.
5- کپسول در جای خود محکم نمیشود: در چنین شرایطی، دمآوری قهوه شروع نمیشود و دستگاه باید توسط یک سرویسکار مجاز بررسی و تعمیر شود.
6- دستگاه قهوه تولید نمیکند: در چنین شرایطی سه مورد را بررسی کنید. اول از همه بررسی کنید که مخزن آب پر است و به درستی جایگذاری شده است. دوم، بررسی کنید که کپسول به درستی جایگذاری شده است. اگر مشکل حل نشد، پروسه تمیزکاری دستکاه و رسوبگیری آن را انجام دهید.
7- پودر قهوه گیر کرده است: درصورتیکه از دستگاه برای مدت طولانی استفاده کرده باشید، احتمال دارد که دانههای قهوه در سوراخهای کوچک صفحه گرید گیر کند. در چنین شرایطی، باید دستگیره را کشیده و قسمت جلویی دستگاه را چک کنید. اگر صفحه هرمی کثیف باشد، آن را با یک مسواک تمیز کنید. دکمه دمآوری را بزنید تا قهوههای گیر کرده همراه با آب خارج شود.
8- دهانه خروجی قهوه مسدود شده است: دهانه خروجی قهوه ممکن است توسط باقیمانده پودر قهوه مسدود شده باشد. برای رفع این مشکل، با گیره کاغذ به دهانه خروجی قهوه ضربه بزنید تا متوجه شوید که جریان قهوه در کجا مسدود شده است.
9- دستگیره پایین نیست: وابسته به اینکه از چه قهوهساز کپسولی استفاده میکنید، ممکن است دستگیره به فشار بیشتری نیاز داشته باشد تا در جای خود محکم شود. مطمئن شوید که هنگام فشار به آن، صدای تق آن را که نشان دهنده بسته شدن کامل دستگیره است را میشنوید.
10- جهت اشتباه کپسول: ممکن است کپسول هنگام استفاده، در دستگاه قهوهساز در زاویه خاصی گیر کند. معمولا جهت اشتباه کپسول به این دلیل پیش میآید که دستگاه به طور کامل بسته یا باز نشده باشد.
راهحلهای تخصصی برای رفع مشکلات قهوهساز کپسولی و تجربه دمآوری فوقالعاده را فرابگیرید
از جمله سایر چالشهای استفاده از دستگاههای قهوهساز کپسولی مانند نسپرسو، عبارتند از:
خرابی کپسول: گاهی اوقات ممکن است که کپسولها هنگام استفاده خراب شوند یا به درستی عمل نکنند. در این شرایط باید مطمئن شوید که از کپسولهای سالم و سازگار با دستگاه استفاده میکنید.
تمیزکاری و نگهداری دستگاههای کپسولی: بعضی دستگاهها دارای مکانیزمهای اتوماتیک برای تمیزکاری داخلی دستگاه هستند که کار را برای کاربر راحت میکنند. اما در برخی دستگاهها باید دستورالعملهای تولیدکننده را جهت تمیزکاری داخلی دستگاه دنبال کنید.
کیفیت قهوه: قهوههای تازه رست شده کیفیت بالاتری برای دمآوری دارند، اما از آنجایی که قهوه در کپسولها برای مدت زمانی (در پروسه تامین و عرضه به بازار) نگهداری میشود، شاید کیفیت اصلی خود را از دست بدهد.
هزینه و تاثیر محیط زیستی: استفاده از دستگاههای کپسولی آسان و سریع است، اما خرید کپسولهای قهوه نسبت به خرید و رست قهوه در منزل هزینه بیشتری دارد و از آنجایی که اکثر این کپسولها (از جنس آلومینیوم و پلاستیک ساخته میشوند) یکبار مصرف هستند، تاثیر زیست محیطی مخربی دارد.
قهوه آبکی در فنجان؟ چالشهای قهوه کپسولی را به راحتی حلوفصل کنید!
دستگاههای قهوهساز کپسولی، ضمن سادگی و راحتی استفاده، دردسرهایی هم دارند. یکی از رایجترین گِله و شکایت افرادی که از این دستگاهها استفاده میکنند، آبکی بودن قهوه است. در شرایط استاندارد، قهوه کپسولی نباید آبکی و بدون طعم باشد. بنابراین، اگر با این مشکل روبرو هستید، نکات ذکر شده در بالا را بررسی کنید تا بتوانید از طعم یک قهوه خوب و متعادل لذت ببرید.
قهوه کپسولی من آبکی است، چه کار کنم؟
در این شرایط باید از سازگار بودن کپسول با دستگاه، میزان و سابه قهوه در کپسولهای چندبار مصرف، تنظیم بودن حجم آب و رسوب دستگاه اطمینان حاصل کنید. اگر همه موارد ذکر شده بدون مشکل بودند، باید دستگاه را برای تعمیر پیش یک تعمیرکار حرفهای و مجاز ببرید.
دستگاههای قهوه ساز کپسولی چقدر عمر میکنند؟
میزان عمر مفید دستگاه کپسولی به کیفیت ساخت، میزان استفاده و نگهداری و تعمیرات دستگاه بستگی دارد. اما در صورت استفاده استاندارد و صحیح، یک دستگاه کپسولی باید تا چندین سال برایتان بدون مشکل خاصی کار کند.
مهمترین مشکل در استفاده از دستگاههای کپسولی چیست؟
از مهمترین مشکلات در هنگام استفاده از دستگاههای کپسولی انسداد کپسول است که ممکن است کپسول در دستگاه گیر کند و یا به درستی در محفظه اصلی جاگذاری نشود. این مشکل باعث بروز مشکلات عدیدهای در طعم و کیفیت قهوه و همچنین عملکرد کلی دستگاه میشود.
برای تعمیر دستگاه کپسولی به کجا مراجعه کنیم؟
اگر دستگاه کپسولی شما ایرادی دارد، برای تعمیر بهتر است به تعمیرکارهای مجاز و حرفهای که در راهنمای استفاده دستگاه آمده است مراجعه کنید و یا از شرایط گارانتی دستگاه استفاده کنید.