
گرانترین قهوه دنیا چیست؟
راز گرانترین قهوههای دنیا؛ چه چیزی آنها را خاص میکند؟
دیگر آن فنجان آشنای پر از کف و قهوه، عاشقان لاته را راضی نمیکند. دوستداران این قهوه لذیذ مدام کافهها و باریستاهای گوناگون را تجربه میکنند و هر روز دنبال رویدادی هیجانانگیز و نو در فنجانهای قهوهشان هستند. تصویرهای رنگارنگ و جذاب اینستاگرام از هنرمندان سراسر جهان که حرفهشان را به هنر طراحی روی شیر یا همان لاته اختصاص دادهاند هم آتش این تنوعطلبی را تندتر میکند. شبکههای اجتماعی برای لاته آرتیستهای سراسر جهان این فرصت را فراهم کرده است که هنرشان را در معرض دید عاشقان قهوه در گوشه و کنار دنیا قرار دهند و شهرتی بینالمللی پیدا کنند.
در ادامه این مقاله با تعدادی از این هنرمندان که با خلق فنجانهای جذاب و منحصر به فرد اسم و رسمی در دنیای دلچسب قهوه به هم زدهاند آشنا میشویم.
لاته آرت تکنیکی است که باریستاها برای ترسیم طرحهای مختلف روی فنجان قهوه حاوی لاته یا کاپوچینو استفاده میکنند. طرحی که به زیبایی تمام روی قهوه نقش میبندد با استفاده از میکروفوم سفید شیر روی سطح قهوهای مایل به قرمز فوم اسپرسو ترسیم میشود.
میکروفوم به شیری گفته میشود که با بخاردادن بافتی لطیف پیدا میکند و غلیظ میشود درحالیکه کرم یا فوم روی اسپرسو که به کریما معروف است، ترکیبی از خود قهوه اسپرسو و روغنهای موجود در دانه قهوه است. میتوان گفت لاته آرت یک روش هنرمندانه و شخصیسازی شده برای سرو قهوه است. از مشخصههای یک لاته آرت با کیفیت میتوان تقارن، کنتراست بالا و یکدست بودن طرح را نام برد.
برخلاف آنچه شایع است، لاته آرت ضرورتا ارتباطی با نوشیدنی «لاته» ندارد. درست است که هر دوی این کلمات به لاته به معنای شیر در زبان ایتالیایی اشاره دارند، اما «لاته آرت» به هنر طراحی با شیر روی قهوه اتلاق میشود: خواه قهوه لاته باشد، خواه کاپوچینو یا اسپرسو ماکیاتو. بنابراین شما ممکن است کاپوچینو یا اسپرسو ماکیاتویی داشته باشید که روی آن با لاته آرت تزئین شده است.
از چه زمانی طرح روی قهوه بهاندازه طعم آن مهم شد؟
به نظر میرسد سابقه پیدایش لاته آرت به زمان ابداع اسپرسو و نوشیدنیهای دیگری که بر پایه آن تهیه میشوند یعنی ابتدای قرن بیستم و در ایتالیا برمیگردد. درحالیکه این روش نوین دمآوری قهوه محبوبتر میشد همزمان در کشورهای مختلف طراحی روی فنجانهای لاته و کاپوچینو آغاز شد. آنچه امروز توسط لاته آرتیستها روی فنجان ظاهر میشود را میتوان مدیون دیوید شومر، صاحب کافیشاپی در سیاتل در دهه ۸۰ میلادی، دانست. او مدام با فرمهای مختلف روی فنجان قهوه آزمایش میکرد تا اینکه در حدود سال ۱۹۸۹ الگوی روزتا و قلب را ابداع کرد. او زمان زیادی صرف کرد تا تکنیک اجرای خود را به سطح مطلوب برساند؛ سپس کافه خود به نام کافه لاته آرت را تأسیس کرد که بهسرعت در تمام سیاتل فراگیر شد و از آن زمان تابهحال قلب قهوه دوستان جهان را تسخیر کرده است.
از دهه هشتاد تا به حال لاته آرت بسیار رشد کرده است اما یکی از بزرگترین جهشهای آن پس از رشد و گسترش شبکههای اجتماعی به وقوع پیوست. این شبکهها یک صحنه نمایش بینالمللی در برابر لاته آرتیستها گسترده است که میتوانند بهوسیله آنها هنر خود را به جهان نشان دهند. این پلتفرمها انگیزه هنرمندان برای خلق آثار جدید و جابهجا کردن مرزهای هنرشان را دوچندان کرده است. از سوی دیگر هزاران بیننده علاقهمند به دنیای قهوه را مشتاق و تشنه چشیدن نوشیدنیای کرده است که طعمی فوقالعاده و ظاهری بینظیر داشته باشد.
تکنیک عالی و طرحهای منحصربهفرد، یکی از دلایلی است که این باریستا را با ۷۵ هزار فالوور به یکی از محبوبترینهای اینستاگرام تبدیل کرده است. دقت و تجربه عمیق او در طراحی با میکروفوم و مدیومهای دیگر فنجانهای او را به نمونههای برجستهای از دقت و زیبایی در دنیای لاته آرت تبدیل کرده است. علاوه بر این آنچه جذابیت کار او را دوچندان میکند تسلطش بر اجراست. با نگاهکردن به ویدئوهای پیج این باریستای خوش سلیقه ممکن است تصور کنید که از پس اجرای آنها برمیآیید اما تردید نکنید که این سهولت در اجرا حاصل ساعتها تجربه و تمرین و تکرار است.
اگر به نظر شما دوره لاته آرتهای دورنگ مثل سینمای سیاهوسفید به پایان رسیده است باید حتماً به پیج لی کانگبین نگاهی بیندازید. دنیای خلق شده توسط این لاته آرتیست خوشسلیقه به جذابیت کاراکترهای کارتونی آسیای شرقی و به منحصربهفردی آسمان پرستاره ونگوگ است. لی کانگبین که بیش از ۲۴۰ هزار فالوور در سراسر دنیا دارد و یک سلبریتی در دنیای باریستاها به شمار میرود کِرِم آرت را بسیار محبوب کرده است. او در طراحی فنجانهای قهوه خود از رنگهای خوراکی و لایه ضخیمی از فوم استفاده میکند و آثارش بهدقت و زیبایی هرچهتمامتر اجرا میشوند. فنجان قهوه طراحی شده توسط او را بهسختی میتوان به لب برد و نوشید چون دست کمی از شاهکار نقاشان و مجسمهسازان بزرگ ندارد. لاته آرتهای او بسیار متنوعاند و طیف وسیعی از اجرای مجدد آثار هنری کلاسیک تا پرترههای واقعگرا را در بر میگیرند.
یکی از ترندهای پرطرفدار این دنیای جذاب، لاته آرتهای سهبعدی است. اگر فقط بیرون آمدن یک تنبل کوچک و بامزه از فنجان قهوه شما را سر شوق میآورد، پریپری پنگ باریستایی است که میتواند شما را شگفتزده کند. باریستاهایی چون او که علاوه بر توانمندیهای متداول لاتهآرتیستها خود را به مهارت مجسمهسازی و خطانداختن روی فوم قهوه مجهز کردهاند، فنجانهایی مسحورکننده و جادویی خلق میکنند که هر بینندهای را به خود جذب میکند.
ملاکینو، لاته آرتیستی است که فنجان قهوه را همچون بومی سفید برای طرح آثار هنریاش به کار میگیرد. تکنیکهای ریختن قهوهای که او در خلق لاته آرتهایش به کار میگیرد نسبتاً ساده هستند و تسلطش بر خطانداختن روی قهوه کمک کرده که فوم ساده و بیشکل را به ابزاری خارقالعاده برای طرحهایی دوستداشتنی از شخصیتهای کارتونی تا آثار هنری تأثیرگذار تبدیل کند.
به فرهنگ پاپ علاقه دارید؟ و به قهوه هم همینطور؟ باریستا آرت، صفحهایست که میتوانید همنشینی خوشایند این دو را در آن ببینید. ۹۰ هزار فالوور این صفحه از دیدن فنجانهای جذاب قهوه این باریستا که با بازیگران، تصاویر و شخصیتهای معروف فیلمها تزئین شده است لذت میبرند. او از ترکیب روشهای مختلفی چون لاته آرت سهبعدی و رنگ در کنار هم استفاده میکند که منجر به ایجاد طرحهایی بهیادماندنی شده است.
اگر از دوستداران گرافیک آسیای جنوب شرقی هستید و علاقهتان به قهوه با عشقتان به انیمه و مانگا رقابت میکند نباید فنجانهای زیبای نائو باریستا را از دست بدهید. آثار او با تکنیک خراشاندازی ترسیم میشوند و دنیای وسیعی از شخصیتها و موضوعات را در برابر بینندگان قرار میدهد. حیوانات ترسیمشده روی زمینه روشن قهوه و توتوریو، یکی از شخصیتهای محبوب انیمیشنهای میازاکی که از فنجان بیرون میآید و به بیننده دست تکان میدهد گوشهای از هنر این باریستاست که باتجربه موضوعات و تکنیکهای مختلف دائماً برای مخاطبانش تجربههای جدید خلق میکند.